m

Takip Edin
GO UP

Kazakistan

ayırıcı
Fiyat
Aşağı kaydır

Kazakistan

kişi başı

Kazakistan Orta Asya’da yer alan bağımsız bir devlettir. Günümüzde yedi bağımsız Türk devletinden bir tanesidir. Yüzölçümü bakımından dünyanın en büyük dokuzuncu ülkesidir. Başkenti Nur-Sultan olan ve 18 milyonu aşkın nüfusuyla bilinen ülkede, Kazakça ve Rusça konuşulur.

Sıkça Sorulan Sorular

Kazakistan nerede?
Kazakistan’ın toprakları batıda Avrupa’ya, doğuda Orta Asya’ya uzanır. Kazakistan komşuları kuzeyde Rusya, güneyde Türkmenistan, Özbekistan, Kırgızistan, doğuda Çin Halk Cumhuriyeti’dir. Kazakistan’ın Aral Gölü’ne ve Hazar Denizi’ne de sınırı vardır.

Kazakistan’a nasıl gidilir?
İstanbul Havalimanı’ndan ve Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan, ülkenin en doğusundaki Almatı Havaalanı’na 5 buçuk saatlik direkt uçuşlar bulunmaktadır. Ülkenin gezilecek yerlerinin fazlaca olması, Almatı Havalimanı uçuşlarını daha tercih edilebilir yapmaktadır. Fakat yine de eğer ilk olarak ülkenin batı tarafına ayak basmak isterseniz, İstanbul Havalimanı’ndan ülkenin en batısındaki Aktau Havalimanı’na da 3 saatlik direk uçuşlarla varmak mümkündür. Aktau Havalimanı’ndan Almatı’ya varmak için 2 güne varan bir tren yolculuğu ya da daha maliyetli olan 4 saatlik direkt uçuşlar denenebilir.

Kazakistan’da kullanılan para birimi nedir?
Kazakistanın para birimi Kazakistan Tengesi’dir.

Kazakistanda ’da hangi diller konuşulur?
Resmi dili Kazakça olan ülkede Rusça da aktif olarak kullanılmaktadır.

Kazakistana’a ne zaman gidilir?
Ülkeyi ziyaret edecek en iyi zaman Nisan-Mayıs ile Eylül-Ekim aylarıdır.

Kazakistanın’nın vize durumu nedir?
Dışişleri Bakanlığı Kazakistan’a seyahat edecek Diplomatik, Hizmet, Hususi ve Umuma Mahsus Pasaport hamili Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları bir ay süreyle vizeden muaftır.

Tur ve tatilinizi birlikte planlayalım!

Bizimle iletişime geçtiğiniz için mutluyuz. Lütfen tur talep formunu doldurun; güler yüzlü ekip üyelerimizden biri sizinle iletişime geçecektir.

    X
    PROGRAM TALEP FORMU